Рекорд във Варна! Събраха 22 тона капачки за благотворителна кауза

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С грандиозен успех се похвалиха от Сдружение “Аз вярвам и помагам”, организатори на кампанията за събирането на капачки с благотворителна цел.

По време на последната акция на 13 април пред Катедралния храм “Св. Успение Богородично” във Варна са събрани 22 тона капачки, което е с тон повече от събраното по време на предишния празник на рециклирането през септември.

“Дори под дъжда близо 15 000 души от цяла Североизточна България бяхте заедно с нас и за нас е чест да бъдем част от най-дългогодишната съществуваща кампания за събиране на капачки Аз Вярвам и Помагам!”, написа Владислав Николов – председател на организацията.

Ето какво още сподели той неотдавна за Varna24.bg: “Събраните пластмасови капачки предаваме за рециклиране, а със събраните средства закупуваме и даряваме медицинска апаратура в СБАГАЛ “проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна” и МБАЛ “Св. Анна – Варна”.

Само в област Варна за няколко години от основаването на кампанията успяхме да обединим хиляди, заедно с които събрахме и предадохме за рециклиране над 69 тона пластмасови капачки и успяхме да направим 5 много значими дарения, а именно:

Аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в отделението по неонатология в СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”;

Прецизен неонатален веноскоп в отделението по неонатология в МБАЛ “Св. Анна – Варна”;

Мобилен бебешки реанимационен кът с отоплител в родилното отделение в СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”;

Японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ “Св. Анна – Варна”;

Японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ “Св. Анна – Варна”.

На 29.09.2018г. в центъра на град Варна на площада пред Катедрален храм “Св. Успение богородично” организирахме най-голямото събиране на пластмасови капачки, където близо 15 000 души донесоха своите капачки и заедно събрахме и предадохме 21 тона само за няколко часа.

Със средства от рециклираните капачки след последната акция ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ за новородените деца в СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов” и МБАЛ “Св. Анна“.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар