Ремонт ще затрудни движението в Прохода на Републиката за близо месец – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 4 до 31 октомври 
се спира движението
 на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката – път II-55, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще се ремонтира близо 22 км участък Килифарево – Предела, в област Велико Търново. Целта е повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон.

Леките автомобили ще преминават през прохода „Шипка“, а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по пътя
 Шумен – Карнобат (проход „Ришки“) и пътя Омуртаг – Котел (проход „Котленски“).

Второкласният път е най-пряката и удобна връзка на пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“.

Трафикът на леки и тежкотоварни автомобили през Прохода на Републиката е интензивен целогодишно, което води до износване на пътната настилка, неравности и пропадания.

Извършваните през последните години текущи ремонти на трасето са с краткотраен резултат и това налага предприемане на настоящите строителни работи.

Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС. Строително-монтажните работи са възложени на пътноподдържащата фирма „Пътни строежи-Велико Търново“ АД, с която Агенцията има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар