Ренета Инджова за оръжието за Украйна: Правим се на ястреби, за да се сложим на външни партньори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С даването на оръжие на Украйна ние се правим на ястреби, за да се сложим на външни партньори и да покажем какви сме отличници.

Не е работа на парламента да казва какви оръжия да дадем и какво да дадем, това е работа на Министерството на отбраната.

Но така се отваря една бленда на показване на сигнали към Зеленски, към други партньори, че трябва да се започнат преговори. В конфликта Русия – Украйна очаквам една следваща фаза на успокояване на тази враждебност между двете страни. И това е така, защото започва намесата на трета голяма страна – говоря за Китай. От една страна периферията по определен начин е провокирана и се търси нов баланс на силите. Идва момент на обръщане, на нов световен ред, нова финансова система, които имат други основания – това не е еднополюсният глобалист, а оформящите се големи регионални сили. Визирам Турция и Русия. Скоро един анализатор каза, че ние, разбирай България, сме „тлъста хапка“, която може да бъде разменена между Русия и Турция. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ Ренета Инджова, български политик и бивш премиер.

Според нея хората не са се отчаяли, а са се отвратили от политиката и това, което виждат в парламента. „Когато елит и народ не си партнират в работата на един парламент, не е добре. Ясно е, че политическите партии носят в себе си особените си частни интереси. Ще има коалиции по особените интереси, които ще видим. Изборът на Рашидов бе такъв интерес и създаде коалиция, но като цяло бе насилствена ситуация“, каза Инджова.

Попитана какво мисли за въвеждането на еврото, тя каза: „Влизане в еврозоната – политическият елит отдавна си мечтае. Това значи повече пари, които те ще разпределят. Иначе сега стабилността на лева се дължи на валутния борд. Даже скоро и четох как „Възраждане“ и проф. Стив Ханке казват, че валутният борд е нещо, което не бива да се пипа, защото механизмът работи. И това съвпадна по време с факта, че БНБ не предложи смислен анализ за въвеждане на еврото. Защо? Защото седем души трябва да загубят работата си, голямата си заплата. Говорят за финансова стабилност? Как банките разбират това? Че ще правят спокойно повече пари. Както по времето на КТБ БНБ мълча като партизанин, по същия начин сега тези 7 банкери не казват нищо. Ще имаме ли конкурентоспособност, когато влезем в еврото? Какво ще ни донесе? Има страни, които няма да го въведат. Пак казвам, с приемането на еврото ще имаме повече пари, структури, банки – това обслужва родния български банков елит.“

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

https://fb.watch/gG5_DTLHGO/

 

https://fakti.bg/

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар