Ренета Инджова: Народът вече няма да търпи, защото нямало алтернатива – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бутафорен е ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание“, каза пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер на България в периода от октомври 1994 до януари 1995 година, във връзка с предложението на управляващите за нова Конституция и свикване на ВНС.

По думите ѝ българският народ вече няма да търпи, под предлог, че няма алтернатива, защото алтернативата ще е честото сменяне, докато се намери кой

“Никой в бъдеще няма да бъде оставян да управлява толкова дълго, още на третия ден ще бъдат сваляни властниците”, заяви тя. 

Според нея следващото правителство няма как да е по-лошо от сегашното. Тя определи кабинетът “Борисов 3” за абсолютно дискредитирано и пред България, и пред света. Инджова призова за велико народно въстание на 2-ри септември, когато е първият работен ден на парламента.

“Не сме изработили политически модел, в който алтернативно да се сменят управляващи и опозиция, напротив – те са си като братя близнаци. Смяната между тях обаче е абсолютно задължителна и колкото е по-честа, колкото и да струва това на обществото, това е единственият начин да се стигне до политическо умение да се избира правилното”.

По думите на Инджова служебните правителства трябва “да разчистват терена”, когато редовните правителства стигнат до крах:

“Когато една власт в погромите си и безчинствата си е стигнала до положението, в което сме – икономиката на страна е в режим на свободно падане, какво да стане, да дойде едно правителство, което да замаже нещата ли?”.

Тя изказа предположение, че може и затова да не се стига до смяна на правителството, защото се търси “един удобен службаш, който да замете нещата”. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар