Репресия от ЦИК: Може да има проблем с регистрирането на името “Изправи се! Мутри, вън!”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров изказа предположение, че може да има проблем с регистрирането на името “Изправи се! Мутри, вън!” на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио.

“Не смея да коментирам въпроса, преди да е обсъден в ЦИК. Ще ги посрещнем и ще приемем документите им утре. Чух от г-жа Манолова, че имат и резервен вариант, т.е. те калкулират вероятността да не бъдат регистрирани точно така”, каза той пред БНР.

Димитров уточни, че според него “името е много необичайно и не е сигурен дали отговаря на критериите за добри нрави”. Проф. Димитър Димитров съобщи, че на 10 февруари трябва да пристигне първата пратка от машини за гласуване. Те ще бъдат “настанени” в логистичен център до летището, нает от Министерски съвет. Стриймингът в изборния ден няма да е разрешен, подчерта той.

“Има решение за ваксиниране на всички членове на избирателни комисии, администрациите и експертите на “Сиела”, които ще осигурят машините за гласуване, и на “Информационно обслужване”, но към него трябва да има и график къде и с какви ваксини ще стане”, обясни Димитър Димитров и изрази очакване в следващите дни да се уточнят подробностите и да бъде извършена имунизацията. По думите му повечето са заявили желание да се ваксинират.

“За членовете на СИК (секционни избирателни комисиr – б.р.) няма как по-рано от 20 дни преди изборния ден да се появят списъците с имената им”, уточни Димитров и добави, че членовете на СИК се предлагат от партиите и те носят отговорността за тях дали ще се явят в изборния ден.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар