Респект към Рашков за куража да го изрече след 32 години вмешателство: Турция се намесва във вътрешните работи на България!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ и ДПС купуват гласове, а го наричат репресия на МВР, обяви Бойко Рашков

„Станахме свидетели на поведението на представителни органи на Турция, което може да се тълкува, след като касае политическите процеси у нас, като намеса във вътрешните работи на България“. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг пред журналисти. Той цитира и изказвания в турски медии на официални лица от Федерацията на балканските изселници, както и на кмета на община Кестел, Бурса, за подкрепа за ДПС на изминалите избори.

Рашков даде за пример и публикации в турската преса, в които се казва, за у нас за първи път има кандидат за президент турчин и заключения като „желаем турчин да бъде президент на България“. Сред призивите са и „силен глас от прародината“, „Турция към бащините си земи“. „Опитаха да ни асимилират с оръжие но не успяха, сега се опитват политичеки, но няма да успеят. Трябва да осигурим политическа подкрепа за братята ни там“, казва пък представител на Федерацията на балканските изселници.

От сряда партия ДПС започна агитация и Истанбул в подкрепа на кандидата за президент, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Гержиков. Това се вижда на страницата на структурата във Фейсбук, на която е публикуван и постер на Герджиков с кандидата за вицепрезидент – Невяна Митева.

ИЗБОРНА ТЪРГОВИЯ

МВР изнесе и информация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, за които до момента са образувани 122 досъдебни производства. По думи на Рашков рекордьор в купуването на гласове са ГЕРБ и ДПС. Беше представено и видео, в което неизвестен мъж обяснява как е осигурил 30 гласа за партията на Борисов срещу 60 лв. за всеки. Вътрешният министър пък оповести случай с кандидат за депутат от ДПС, в чийто дом са открити освен пари и списъци и оригинални контролни разписки от машинното гласувани, които са изнесени от секционните избирателни комисии.

Рашков съобщи още за акция в Русе при която са открити пари и злато на стойност около 200 000 лв, за които има задържани лица за постоянно „Тези извършители търгуваха в полза на ДПС. В Плевен имаме случай, който вече е приключил с условна присъда за 10 месеца затвор. Там покупката е била в полза на асфалтовата партия ГЕРБ“, заяви министърът.

Той упрекна опонентите си, които се оплакват от репсия спрямо гласоподавателите им, че не желаят МВР да противодейства на престъпленията против политическите права.“ Ако някой слага знак на равенство между престъпността и репересия, той не работи в интерес на българското общество. Този знак на равенство значи, че някой желае да острани МВР от този процес. Да кажат какво точно искат от МВР – да разследва ли престъпленията или да пасува, както бездействаха някои министри в предишните кабинети, когато делата за такива престъпления се брояха на пръсти“, категоричен е Рашков.

В-к „Сега“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар