РЕСПЕКТ! Тази жена излезе и срина Цветанов и гербавите, сновящи по телевизиите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бедността на българите е потресаваща. 53% от сънародниците ни не могат да си отопляват жилищата. Това каза в сутрешния блок на БНТ икономическият експерт Мика Зайкова.И срина със земята обикалящият по студията Цветан Цветанов и останалите гербери, обясняващи ни, че България става все по-богата.

„Според изследване на Опън експерт в Париж индексът на енергийна бедност в България е направо критичен и ние сме на последно място. Най-малко енергийно бедни са в Швеция, с индекс 95,4. Румъния, която се развива заедно с нас, е на 13-то място с индекс 64. България е последна с 0,7, а пред нас са Унгария – 6,2 и Словакия – 8,4. Това показва, че сме критично енергийно бедни, потвърждава се, че не можем да се отопляваме.”, каза Мика Зайкова.

„344 лева ми е сметката към „Топлофикация. Харчим повече за храна, за транспорт и на всичко отгоре има и ръст на данъците, коментира тя. Според данни на Евростат 70% от българите не могат да си направят ремонт на жилището“, добави експертът.

Тя допълни, че е високо и социалното неравенство в България – 8,2 %. Тенденцията е негативно разликата меду най-богатите и най-бедните да нараства – 6,7 % през 2016 година, 7,3 % през 2017 година и, 8,2 % през 2018 година.

Според нея влизането в чакалнята на еврозоната е важно за банките, но заплатите там мърдат с 1-2%, а на нас ни трябват много повече, за да догоним европейците по стандарт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “РЕСПЕКТ! Тази жена излезе и срина Цветанов и гербавите, сновящи по телевизиите

  • Защо само се жалват е а не хванем да ИЗТРЕБИМ и изхвърлим вонящия боклук, който ни засипва ??? – ГЕРБ, ДПС, ВМРО, АТАКА, че и 98% от БСП !!!

Вашият коментар