Реставрираният мост на Колю Фичето в Бяла ще бъде открит официално на 23 август

Реставрираният мост на Колю Фичето в Бяла ще бъде открит официално на 23 август

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 23 август ще се състои официалното откриване на реставрирания мост на Колю Фичето – емблемата на Бяла, съобщи кметът на Община Бяла Димитър Славов, цитиран от “Русе медиа”.

В момента се работи интериора на музея и посетителския център. Проектът приключва през юни, а стопанисването му ще бъде възложено на Общинско предприятие “Комунални дейности и услуги”- Бяла.

За тази цел е внесено предложение за изменение на правилника на предприятието, което трябва да се гледа от общинските съветници.

В изпълнение на проекта, финансиран с европейски средства, е изпълнена консервация и реставрация на Беленския мост на Колю Фичето, изградена е двуетажна сграда в непосредствена близост до моста с цел туристическото обслужване на обекта и е изградена техническа прилежаща инфраструктура и облагородяване на зоната около Беленския мост.

В сградата за туристическото обслужване на обекта ще се помещават: ресторант/заведение за хранене с около 50 места с възможност за панорамно наблюдение на паметника на културата, галерия с експозиция за историята на моста и восъчни фигури, обслужващи помещения, зала за прожекции, магазинче за сувенири, оборудване за 3D мапинг шоу програми.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар