Ресторантьор: Ще работя въпреки локдауна, поне в затвора няма да плащам ток

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Собственик на заведение направи гръмко изявление по повод евентуалното затваряне на държавата. Росица Коцева се закани, че ако бъде решено да бъдат затворени ресторантите, тя ще продължи да работи.

Не членува в нито една асоциация, не получава никаква финансова подкрепа и не е плащала никакви заплати от близо 2 месеца. В момента хората, които работят в ресторанта се издържат от заемите й и работят на добра воля, съобщава “Евроком“.

 

Правителството реши да удължи мярката, в която работещите във временно затворените дейности ще получават компенсация в размер на 75 на сто от осигурителния си доход. Запазват се обаче и условията и реда за кандидатстване. Така бизнесът на Росица няма да се възползва нито от тази мярка, нито от предходните.

 

“Имахме 25 служители преди януари 2019 г. Трябваше да реша кой да бъде освободен, гледала съм кой има майка, кой има странични доходи, кой няма деца. Общо взето трябва да решаваме съдбите на хората, което те не са заслужили“, коментира Росица Коцева

 

По време на локдаун, ако един обект работи, служителите му подлежат на наказателна отговорност.

 

“И какво ще вземат на служителите? Те всичко са изгубили, абсолютно на нито един служител не му е по-зле, отколкото в момента. Какво ще изгубят? Заплатата, която не са получавали и вече се бави един месец. Те работят три пъти повече за една трета от заплащането. В затвора поне няма да плащам ток“, каза още тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар