Ресторант в София няма да затвори в събота: В затвора поне няма да плащам ток – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ресторант в София няма да затвори в събота, въпреки мерките, които здравните власти ще предприемат. Затова писаха те в страницата си във Фейсбук.

Те написаха, че искат да бъдат затворени големите търговски вериги, да помолят банките да изчакат с изплащането на кредитите, както и да спрат лихвите по осигуровките им.

От заведението отбелязват, че собствениците на бизнес нямат право и на обезщетение при безработица.

Росица Коцева не членува в нито една асоциация, не получава никаква финансова подкрепа и не е плащала никакви заплати от близо 2 месеца. В момента хората, които работят в ресторанта се издържат от заемите й и работят на добра воля.

Днес правителството реши да удължи мярката, в които работещите във временно затворените дейности ще получават компенсация в размер на 75 на сто от осигурителния си доход. Запазват се обаче и условията и реда за кандидатстване. Така бизнеса на Росица няма да се възползва нито от тази мярка, нито от предходните.

“Имахме 25 служители преди януари 2019 г. Трябваше да реша кой да бъде освободен, гледала съм кой има майка, кой има странични доходи, кой няма деца. Общо взето трябва да решаваме съдбите на хората, което те не са заслужили”, коментира Росица Коцева.

По време на локдаун, ако един обект работи, служителите му подлежат на наказателна отговорност. “И какво ще вземат на служителите? Те всичко са изгубили, абсолютно на нито един служител не му е по-зле, отколкото в момента. Какво ще изгубят? Заплатата, която не са получавали и вече се бави един месец. Те работят три пъти повече за една трета от заплащането. В затвора поне няма да плащам ток”, каза още тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар