Ретрограден Меркурий 2021 – кога и какво да очакваме?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ретрограден Меркурий 2021 – кога са периодите за годината, в кои зодиакални знаци ще е ретроградна планетата и какво да очакваме. Ретрограден Меркурий 2021 – кога и какво да очакваме?

Ретрограден Меркурий 2021 - кога и какво да очакваме?
 © iStock

Заради начина, по който орбитата на Земята взаимодейства с орбитите на другите планети, понякога изглежда, че другите планети се движат назад. Това е илюзия, която се нарича ретроградно движение

3 пъти в годината изглежда, че Меркурий се движи наобратно. Тези периоди познаваме като Ретрограден Меркурий. Почитателите на астрологията вярват, че когато е ретроградна, планетата Меркурий влияе на различни сфери от живота. Обърквания, закъснения, проблеми в комуникацията, нервност, провалени планове за пътуване са сред най-честите проблеми, свързвани с Ретрограден Меркурий.

Положителното на периодите на Ретрограден Меркурий е, че през тях можете да се обърнете “назад” и да преосмислите миналото. Смята се, че интуицията е особено силна.

 

Кога са периодите на Ретрограден Меркурий 2021?

  • 30 януари – 21 февруари – в зодия Водолей

  • 29 май – 22 юни – в зодия Близнаци

  • 27 септември – 23 октомври – в зодия Везни

 

Ретрограден Меркурий 2021 в зодия Водолей

В периода на Ретрограден Меркурий във Водолей можете да се фокусирате върху промяна на начина на мислене. Обърнете поглед навътре и опитайте да се видите през други очи. Останете с отворено съзнание. В този период можете да помислите върху визията си за бъдещето и плановете. Но не забравяйте, че времето не е подходящо за действие, а за размисъл.

Задайте си въпросите “Какви са скритите ми желания?“, “Какво искам да постигна, но още не съм го осъзнал(а)?”.

Каквито и мисли и разсъждения да имате в този период, запазете ги за себе си. Не ги обсъждайте и не търсете чуждо мнение.

 

Най-добрите и най-лошите страни на зодия Водолей >>>

зодия водолей, ретрограден меркурий във водолей

 

Ретрограден Меркурий 2021 в зодия Близнаци

Близнаците са умни и свободолюбиви, не обичат някой да ги командва. Винаги знаят какво искат и как да го постигнат със собствени сили. Никога няма да ги видите да молят за помощ. В периода на Ретрограден Меркурий в Близнаци бъдете внимателни в общуването с другите хора. Ще попаднете в ситуация, в която никой нищо няма да е разбрал и вие ще сте виновни. Ако пред вас се изпречи проблем, потърсете начин за решение със собствени сили.

Обърнете специално внимание на подхода и поведението си при решение на проблем или вършене на някаква дейност. Очертайте промени, които да направите. Помислете къде възможностите и мечтите ви се пресичат – точно там е сферата, в която да действате.

ретрограден меркурий в близнаци

 

Ретрограден Меркурий 2021 в зодия Везни

Везните са уравновесени и великодушни. Водят се от вътрешния си глас и очакват и останалите да го правят. Макар да не го показват, са много чувствителни.

В периода на Ретрограден Меркурий във Везни опитайте да разсъждавате върху болезнените теми, онези, които обикновено избягвате. Потърсете сили да действате отвъд вътрешните граници, които сте си поставили. Насочете вниманието си върху близките си. Преценете кои са хората, които истински ви подкрепят, кои ви използват и премислете дали се нуждаете от тях в живота си. Вие сами създавате своята реалност, използвайте Ретроградния Меркурий да видите кои хора ви дърпат напред, кои – назад.

ретрограден меркурий 2021 зодия везни

 

Вижте още:

Годишен хороскоп 2021 за всички зодии >>>

Годишен хороскоп 2021 за всички зодии

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар