Ретрограден Плутон 2021 какво да очакваме?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От астрологична гледна точка Плутон е една от най-интензивните и мощни планети. Всяка година Плутон става ретрограден за около 5 месеца, като този период е време, в което трябва да се вгледаме навътре и да се освободим от това, което вече не ни е нужно.

Ретрограден Плутон 2021 – какво да очакваме?
 © iStock

От 27-ми април до 6-ти октомври 2021 година планетата Плутон става ретроградна. Плутон управлява Скорпион (заедно с Марс) и се свързва с теми като най-дълбокото ни Аз, психология, трансформация, подсъзнание, смърт и прераждане. Енергията на Плутон може да бъде смущаваща за много хора, тъй като е изключително интензивна. Тя обаче определено е необходима, особено когато става въпрос за промяна и развитие.

Тъй като в момента Плутон се намира в знака Козирог, това означава, че ретроградното му движение ще ни накара да обърнем внимание на въпроси, включващи карма, структура и стабилност – както на лично, така и на колективно ниво. Докато Плутон е ретрограден през 2021 година, имаме шанс да придобием яснота за нещата, които вече не работят за нас. Само по този начин може да се освободим от тях и да се трансформираме за по-добро.

Плутон започва своето ретроградно пътуване на 27-ми април в 26°48’ градуса в Козирог и ще приключи на 6-ти октомври в 26 ° 48 ’ градуса в Козирог. Ето защо, ако имате планети или ъгли (асцендент, десцендент, имум цели и медум цели) в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог, намиращи се в тези градуси, вие ще усетите влиянието на ретроградния Плутон още по-силно.

Добави описание

Кардиналните знаци в астрологията >>>

Какво влияние има ретроградният Плутон?

Тъй като Плутон е планетата на разрушението и трансформацията и в момента се намира в Козирог, следващите месеци до началото на октомври ще бъдем изправени пред промени, свързани с темите кариера, дългосрочни цели, структури, отговорности.

Когато Плутон е ретрограден, неговите сили отслабват – както при всяка друга ретроградна планета. Целта на ретроградното движение на планетите е да ни накара да се обърнем навътре към себе си и да изследваме, преглеждаме и размишляваме върху темите, които дадената планета репрезентира. Ретроградният Плутон ни кара да се фокусираме върху своята сенчеста страна, както и проблемите, свързани с властта, пускането и използването на контрола.

Това е подходящ период за „прочистване“ – особено когато става въпрос за професионалния ни живот.

Добави описание

Възможно е да преживеем дълбока трансформация и край в някаква област в живота си и натискът може да бъде много силен. Всеки човек трябва да прецени добре къде трябва да пусне контрола и къде трябва да го наложи, вместо просто да се остави и нещата да се случват без неговата намеса. Изисква се смелост да се работи с енергията на Плутон, но „наградите“ могат да бъдат наистина впечатляващи – трансформация, едно ново и по-добро начало, след като ненужното е отстранено.

Април и май ни дават шанс да поемем контрол над живота си. Юни Плутон прави трудни аспекти с Марс и Венера, което може да породи токсични модели във връзките, които трябва да бъдат премахнати. Правилният подход е да работим като екип, вместо да се опитваме да се налагаме еднолично. Август, септември и октомври изглеждат по-лесни и това е периодът, в който може да започнем да интегрираме дълбоките, но фини промени от изминалите месеци.

Прочетете още:

Ретрограден Меркурий 2021 – кога и какво да очакваме?

ПРОВЕРЕТЕ: Коя планета управлява зодията ви и какво означава?

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар