Рефер №1 готов за оферта от Китай

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-добрият съдия за 2016 г. (според Международната федерация по футболна история и статистика) Марк Клатънбърг изглежда готов да се прехвърли да ръководи мачове в китайското първенство, където в момента се изливат милионите. Тези дни стана ясно, че след като привличат някои от най-силните футболисти, от най-многолюдната държава планират да изкушат и рефер №1, с което още повече да вдигнат реномето на Супер лигата си.  

„В момента имам договор с Премиър лийг, но трябва да имам и дългосрочна перспектива пред себе си. Засега не ми е отправяно конкретно предложение, но ако такова дойде, ще го обмисля. Все пак вече 12 години съм в Англия“, заяви Клатънбърг пред AP.

Той обясни, че за един арбитър парите никога не са били водеща сила. „По-скоро е идеята да опиташ нещо различно, да помогнеш на някой нов проект. Китай ще се превърне в голям играч през следващите години. Ако намеренията им наистина са сериозни, те трябва да предприемат точните действия. А съдийството е важна част от футбола“, допълни 45-годишният Клатънбърг.

В Англия реферите не са ограничавани възрастово за това докога могат да ръководят двубои, но пък редовно минават тестове.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар