Реформаторите упорстват: Не искаме подкрепа, а участие на ГЕРБ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да оглави кабинет с мандат на Реформаторския блок. Той все пак даде някаква надежда на колегите си, като заяви, че ще подкрепи предложенията им. Затова реформаторите започнаха да мислят друг вариант, в който все пак поста на министър-председател да се заеме от представител на ГЕРБ.

“Без активното участие на ПП ГЕРБ с кандидат за премиер, с основна част от министрите, с носеща конструкция от ГЕРБ – трудно би имало правителство, по-вероятно е да няма. Всеки ден се водят обсъждания за сближаване на позициите между ГЕРБ, РБ и ПФ”, обясни зам.-председателят на СДС Румен Христов пред ТВ Европа.

Според Христов, за да бъде стабилно правителство в настоящата политическа ситуация, много е важно ГЕРБ да участва в него не само с подкрепа.

“Ние смятахме, че този кабинет с минимални корекции, ако министър-председателя реши, може да продължи мандата на този парламент. Видяхме, че от първоналначално подписаната програма вътре в коалицията, както и от партньорите от ПФ – много от нещата са свършени, но има и много неща, които трябва да бъдат свършени. На първо място търсим, кое не е изпълнено, на второ място на база на програмата ще търсим подкрепа в парламента и след като постигнем тези две съгласия, тогава ще говорим и коя ще е фигурата, която ще бъде министър-председател”, обясни още Христов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар