Реформаторският кабинет се провалил на косъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съставянето на ново редовно правителство с мандат на Реформаторския блок е било на косъм. Съвсем малко не е достигнало на политиците от РБ, ГЕРБ и ПФ да се разберат. Това разкри пред БНТ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

“Много близки ни бяха позициите. Имаше някой разминавания в детайлите, но те не бяха непреодолими. По-скоро в нашата партия надделя мнението, че трябва да има предсрочни избори, защото хората ги очакват. Аз бях на обратното мнение – не ни трябват избори през месец април. Едни предсрочни избори няма да пренаредят по кой знае какъв различен начин парламента. Вероятно ще трябва пак да се съставя коалиция”, каза той.

Според него единствено воля не е достигнала на трите политически сили, за да приключат успешно преговорите за съставяне на кабинет и да не се стига до предсрочни избори. “По темата с пенсиите имаше спорове, но не мисля, че това не би провалило усилията за сформиране на правителство, ако имаше достатъчно добра воля от всяка една от преговарящите партии. Имаше компромисен вариант, който устройваше всички. В един момент обаче едната страна каза той не е достатъчно добър за нас, другата каза “Ние пък защо въобще ще правим компромиси” и така се стигна до връщането на третия мандат”, разказа още депутатът

Той смята също, че президентските избори са били използвани от някой партии за предизборна кампания за парламентарни избори. “По време на кампанията се чуха много тези от страна на кандидат-президентите по отношение на пенсиите, доходите и по темата за сигурността. Неща, за които държавният глава няма никакви функции. Президентската кампания се превърна в предизборна за парламентарен вот. Това донякъде обърка хората. Аз не мисля, че резултатите от президентските избори са вот на доверие или недоверие към правителството. По-скоро те отразиха вижданията на хората как си представят бъдещия президент на България. Според мен подкрепата в правителството я имаше и преди и след президентските избори. Очакваме вота през април и ще се готвим за това”, каза още Добрев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар