Решетников

Решетников пред Afera.bg: Това е лудница! Ако имаме шпиони, данс не може и да предположи кои са тези хора! Чужди служби ръководят българските специални служби!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

АФЕРА се свърза с Леонид Решетников, на когото главния прокурор и прокуратурата наложиха забрана да стъпва в България за 10 години, покрай ареста на председателя на НД „Русофили“ Николай Малинов, който пък е с парична гаранция от 50 000 лева за „шпионаж“ и „пране на пари“.

  Господин Решетников, здравейте. Веселина Томова съм от българския сайт АФЕРА, преди време бях правила интервю с Вас…

–  Да, спомням си.

–  В България тече огромен скандал. Току що главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Ви е наложена забрана да посещавате България за 10 години… Председателят на НД Русофили е с мярка за неотклонение от 50000 лева, арестуват тук за шпионаж русофили. Какво се случва, според Вас, как ще коментирате?

–  Да, знам. Това е лудница! Тези хора полудяха! За мен десет години означават… Аз сега съм на 72 години, при добра прогноза ще живея още десет години… Значи в България ще дойда като стана на 83 години.

  А как ще коментирате скандалните обвинения срещу Николай Малинов?

–  Това е пълна глупост! Във всеки случай нашите отношения с Николай бяха чисто приятелски, напълно открити. Шпиони с такива открити отношения не мога да правя! /смее се/ Между нас отношенията са били чисти и открити, какъв шпионин?! Идвал е в Русия много често… Ние ако имаме шпиони ДАНС не знаят за това. ДАНС не може и да предположи кои са тези хора! А такива, като Николай, как могат да бъдат шпиони? Това са пълни глупости!

–  Николай Малинов е обвинен и в пране на пари? Вашият коментар?

–  За това въобще пък не знам. Аз получавам само пенсия. И не мога даже да пера… Въобще не знам как става това.

–  Кой торпилира руско българските отношения по този начин с този огромен скандал, как мислите?

–  Да, аз днес прочетох позицията на руския сенатор Константин Косачов, там е казано всичко. Този скандал е ясно, че ще окаже негативно влияние на нашите отношения с България, това е ясно. Създава се абсолютно негативна атмосфера за нашите отношения. И тази атмосфера я създават не само българските специални служби, а други чужди специални служби, които ръководят българските специални служби. В това няма никакво съмнение! За какво е нужно това, което се случва, на България и на българското правителство?! Какво иска да получи от това, или някои други ги ръководят заради своите интереси?!

Разговаря: Веселина Томова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар