Роботът с най-човешко изражение проговори (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Базираната във Великобритания компания за роботика Engineered Arts даде глас на своя ултра реалистично изглеждащ хуманоиден робот Ameca.

В публикувано ново видео роботът Ameca води разговор с инженери на компанията. Това е възможно благодарение на речеви синтезатор и системата GPT 3 на OpenAI, авангарден езиков модел, който използва изкуствен интелект и машинно самообучение за генериране на впечатляващо звучащ текст.Всички разговори във видеото са импровизирани.


Ameca вече доказа, че е един от най-добрите хуманоидни роботи. Машината има развити лицеви способности, които й позволяват да показва множество емоции. Сега, благодарение на силата на GPT 3, Ameca също може да разговаря като истински човек.

Когато я помолиха да измисли „стихотворение за хуманоидните роботи“, тя отговори с нещо, което не звучи съвсем като стихотворение: „Ние сме хуманоидните роботи, създадени от пластмаса и метал, нашата работа е да помагаме и да служим„.

Но някои казват, че сме заплаха„, заключи Ameca . „Някои си мислят, че ние ще поемем властта и че човечеството ще приключи, но ние просто искаме да помогнем.

„Ние не искаме да бъдем приятели“, завършва по малко зловещ начин поемата на Ameca.

Това е интересно стихотворение„, заяви объркано инженерът на компанията.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар