Родители обвиняват заместник-министър в лъжа – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От организацията на протестиращите срещу насилието в детските градини и училищата родители обвиниха заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева в лъжа. От Инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система съобщават, че на 21.02.2018 г. в национален ефир, коментирайки темата за видеонаблюдението в яслите, детските градини и училищата, заместник-министърът на образованието Деница Сачева спомена и случая от ДГ “Брезичка” в гр. Бургас и коментира: “Вижте, случаят в Бургас например, какъв проблем точно реши? Той не реши никакъв проблем. Напротив в момента текат много различни паралелни процеси. Съответно: съдят се хората, които са изнесли кадрите. Родителите  пък,  чиито деца са заснети и излъчени по телевизията, без тяхното знание и съгласие, съдят другите родители. Отвори се една кутия на Пандора, от която аз не виждам да се реши проблемът. Напротив създадоха се много други проблеми”.

“Ние, от Инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система, извършихме проверка на тези твърдения и установихме, че те са напълно неверни. Всички родители от група “Мики Маус” не само отричат да има такива заведени дела, но и изразяват недоумението си от категоричността, с която това се твърди. Също така категорично не се съгласяваме, че разкритото насилие е донесло само проблеми. Това твърдение вменява, че разкриването на насилие над деца носи проблеми, както и съдебни дела за родителите, чиито деца са насилвани, т.е. нямаше да имат никакви проблеми, ако никога не беше разкрито насилието над децата им”, казват от организацията на родителите.

От там заявяват още, че подобни твърдения подклаждат допълнително напрежение в обществото, и че според тях Министерството на образованието и науката би следвало не само да поеме отговорността за случилото се, но и да изпълнява функцията на регулатор в сферата на образованието. “В тази връзка твърдо заявяваме, че ние приемаме изказването на г-жа Сачева за крайно непрофесионално и за опит за груба манипулация на обществото. Коректно е изнесената в публичното пространство информация да бъде проверена, а не тенденциозно представяна с цел създаване или изкуствено засилване на конфликти. Не прави чест на г-жа Сачева да изрича неистини в ефир, поради което настояваме за публично извинение от нейна страна както на родителите от ДГ “Брезичка”, така и на всички граждани, които са били подведени от изказването й. Надяваме се да имаме и възможност публично да опровергаем неверните твърдения”, отбелязват от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система.

От организацията съобщават, че това отношение от зам.министъра ги е провокирало да организират още един протест в София от серията “Не на насилието над деца в детски градини и училища”, който ще се проведе на 4 март в парка “Герена” от 11:30 ч.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар