Родители скандират пред здравното министерство: Децата на училище!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Родители излязоха на втори пореден протест пред Министерството на здравеопазването с искане децата им да учат присъствено, съобщи БНР. Акцията е организирана от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“.

Вторият протест на родителите пред здравното министерство – след този преди началото на учебната година, започна в 18 часа.

Майките и бащите скандираха: „Децата на училище“, като настояха институциите да направят всичко възможно учениците да учат в реални, а не във виртуални класни стаи.

Как една от протестиращите – Магдалена Абаджиева, майка на две деца в училищна възраст, коментира въвеждането на така наречените „зелени“ Covid сертификати у нас от четвъртък, както и диференцирания подход на властите за организация на учебния процес на ниво общини, също оттогава: „Не вярвам въвеждането на сертификатите до каква степен ще се спазва предвид всичко, което знаем за нашето общество. Дори когато заболеваемостта е по-голяма на брой от населението, има много малки училища и не виждам логика при десет ученици в клас те отново да бъдат затваряни“.

Протестът протече спокойно и при засилено полицейско присъствие.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар