Роди ме, мамо, популист, та да стана премиер!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да се разплачеш от трогателност – какъв спестовник, какъв държавник: Борисов забранил коледните партита в държавните ведомства! Бре, мед ще му капне на Байивановата душица, защото вече мачка в джоба 40 лева коледни. Така им се пада на чиновниците – с пълни портфейли, ама няма да празнуват!

Това са пълни глупости! Ако толкова се е загрижил и милее за държавата, Борисов можеше, ама няма дупце!, да направи реформа в чиновническия свят. Какво е това чудо – 17 хиляди писарушки в министерството на земеделието и храните! Какво толкова работи тази чиновническа армия – нима оре, сее и жъне? Ами само там ли е голямата разсипия?

Поемете въздух: хрантутим 7886 щатни бирници на НАП! В Каракачановото ведомство 750 меки задници плакнат шкембета в коридорите на военното министерство! Освен това имаме 80 агенции и комисии, които лапат пари и дублират министерствата! Само от измислената агенция за защита на детето 3 500 души смучат благинки! 80 храненици има в отровната комисия по досиетата – напълно излишна! Не коледните партита, а съкращаване на половината оядени чиновници! Вместо това – от 1 януари им вдигат с още 10 процента заплатите. Защото те държат на власт ГЕРБ!

Да не е луд Борисов да сече клона, на който дреме десет години?

Той например с плам ни убеждава в никакъв случай да не гледаме какво става в Гърция – там било ужас, немотия, криза…

Да, ама фалиралата, според Б.Б. Гърция, дясното правителство на Нова демокрация, с което ГЕРБ е в ЕНП, раздава – вдишайте, по 700 евро коледна помощ! Или това са нашенските 1 400 лева.

Борисов, който е вожд на стабилна държава, в която ден след ден се откриват заводи и магистрали, а чуждите инвеститори чакат на опашка – дава мизерните 40 лева! А в Гърция тази помощ не е само за най-бедните пенсионери, но и за многодетни семейства с нисък доход! Това са фактите, за които Борисов не говори. А предпочита да ръси популистически приумици!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар