Роднини, колеги и приятели се простиха с Клара Маринова (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Роднини, колеги и близки приятели се простиха с Клара Маринова. Едно от знаковите имена в българската журналистика си отиде на 71-годишна възраст от белодробна емболия – навръх националния празник 3 март.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>

Поклонението пред тленните останки на Клара Маринова се състоя в Ритуалната зала на Централните софийски гробища. За последно сбогом от Беларус се върна синът й Иво. Заедно с него я изпратиха както най-близките роднини, така и нейни колеги от обществения и политически сектор.

Сред опечалените бяха както представители от елита на левия политически спектър в лицето на Янаки Стоилов, Михаил Миков, Калоян Паргов, Атанас Мерджанов и Велислава Дърева, така и бившият председател на парламента от ГЕРБ Димитър Главчев. За последно сбогом пристигнаха също социологът Михаил Мирчев и политологът Димитър Ганев от “Тренд”.

Велислава Дървеа, Боян Дуранкев и Димитър Главчев

Снимка: “Булфото”

Съболезнователен адрес беше прочетен от името на Румен Радев, а траурното слово беше изречено лично от председателя на БСП-София Калоян Паргов.

Янаки Стоилов (вляво) и режисьорът Павел Васев (вдясно)

Снимка: “Булфото”

Освен журналист, в различни периоди Клара Маринова беше член на ВС на БСП и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, говорител на Висшия съвет на БСП, ръководител на Пресцентъра на БСП, депутат от БСП в 7-о ВНС, 36-о и 37-о Народно събрание, зам.-председател и председател на Комисията по радиото, телевизията и БТА в 37-о НС, секретар на ПГДЛ и ръководител на пресцентъра на ПГДЛ в 37-о НС.

Калоян Паргов

Снимка: “Булфото”

Политологът Димитър Ганев (вляво) и ръководителят на пресслужбата на МС в кабинета “Виденов” Красимир Райдовски (с шапката)

Снимка: “Булфото”

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар