Родните плажове: Лоша хигиена, завишени цени, липса на указателни табели – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общо 170 проверки са извършени от Министерството на туризма на българските плажове от началото на летния туристически сезон. От 1 юни 2024 г. досега при проверките, извършени от екипите на Министерството на туризма, са съставени 6 писма с предупреждения до концесионери и наематели заради установени нарушения. Нарушенията са: завишени цени на шезлонги и чадъри, липса или по-малък брой спасители, липса на медицински лица и оборудване, непредставени договори с Подвижен реанимационен екип.

Сред установените нарушения има още липса на документи за извършена обработка ДДД срещу комари и кърлежи, лошо ниво на хигиената и липса на указателни табели. Няма наложени неустойки.

Стартираха и съвместните проверки на Министерството на туризма заедно с КЗП, НАП и Икономическа полиция. До момента са проверени 17 обекта, разположени на българските плажове.

Министерството на туризма е съставило общо 4 акта за установяване на административно нарушение /АУАН/.

КЗП са съставили 17 констативни протокола, като при проверките са констатирани осем нарушения, за които по-късно ще бъде наложено административно наказание. От НАП също са установили нарушения.

Съвместните проверки на контролните органи и институции ще продължават през целия летен туристически сезон. Целта е както спокойното и безопасно протичане на сезона за туристите, така и да не се допускат нелоялни търговски практики, за да бъде защитен туристическият продукт.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар