Родни хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът е 15% и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR. Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели 15%.
Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален. На фона на това Гърция отчете ръст в броя на туристите и приходите от туризъм. Според ресорното министерство спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм. Спад на полетите отчита и летище Бургас. Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море.
Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято. За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма. Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар