Война

Ройтерс съобщи за стотици руски шпиони в ключови украински министерства, Кадиров показа бойци, които ще щурмуват Киев

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Превземането на Чернобилската атомна електроцентрала в Украйна от руските нашественици беше само стъпка към основната цел – поемането на Киев под контрола на правителството.

Кремъл очакваше тайни агенти на власт да играят решаваща роля в Украйна след завземането на територии, пише Ройтерс, цитирайки четири източника, които са запознати с плана на врага.

 

Агенцията разговаря с Юрий Луценко, който беше главен прокурор на Украйна от 2016 до 2019 г., и той каза, че към момента на напускането му от поста стотици служители на Министерството на отбраната са били под надзор, одобрен от Генералната прокуратура, тъй като били заподозрени във връзки с Руската федерация.

По негово мнение подобен брой заподозрени в шпионаж е имало и в други украински министерства.

Руските войски нахлуха в Украйна рано сутринта на 24 февруари и в същия ден превзеха територията на Чернобилската атомна електроцентрала. По-късно противниците се опитаха да превземат Киев, но столицата оцеля, пише УНИАН. Враговете успяха да овладеят редица населени места в района на Киев и Чернигов.

На 31 март стана известно, че враговете са напуснали територията на атомната електроцентрала.

И Киевската, и Черниговската област бяха изчистени от нашествениците.

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров публикува в канала си в Telegram десетминутно видео с чеченските специални части, решени да отидат „в Киев“ и да го освободят от „световното зло“.

„Няма неизпълними задачи за нашите войници, те са доказали това неведнъж. Всички те са смели воини, с цялото си сърце презират национализма и онези, които са верни на тази подла идея“, пише Кадиров в публикацията.

Той отбеляза, че свещен дълг на всеки е да пази земята, която го е нахранила и отгледала. Той също така добави, че служителите на чеченските специални части няма да се посрамят от заплахите, които се сипят от враговете. Според ръководителя на Чеченската република дългите години на борба с международния тероризъм са изковали от тях истински герои, готови да защитават сигурността на страната и гражданите на братските републики.

„Киевският елит, седнал в топлите кресла на своите златни кабинети, трябва да знае, че скоро на вратите им ще почукат воини, чиито сърца са изпълнени с гняв заради неговите престъпни заповеди“, добави той.

По-рано ръководителят на Чечня обяви закупуването на бронирани машини „Ахмат“, сглобени по желание на военните, които участват в руската военна специална операция в Украйна. Той публикува и видео с бронирани машини, които нарече „АХМАТ-мобили“.

Бившият командир на американските сили в Европа, пенсиониран генерал и експерт във вашингтонския Център за анализ на европейската политика Бен Ходжис очаква активните военни действия в Украйна с Русия да продължат и през зимата.

В Украине активные боевые действия с РФ будут и зимой, спрогнозировал американский генерал / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуацията вече се променя значително в полза на Киев, каза американският генерал в интервю за РБК-Украйна.

Събеседникът смята, че руските сили са изтощени, особено логистичната система.

„…Вярвам, че ако Западът/САЩ продължат да изпълняват всичко обещано с по-бързи темпове, тогава украинските сили ще могат да изтласкат руските войски до линията на 23 февруари преди края на тази година… Очаквам, че активните военни действия ще продължат през зимата…“, прогнозира експертът.

Полша изтегля танкове от посока Калининград и ги изпраща в Украйна, пишат руски медии.

Основният доставчик на танкове PT-91 за въоръжените сили на Украйна беше 16-та механизирана дивизия на полската армия, чиито основни формирования са разположени в Калининградското оперативно направление.

Польша снимает танки с калининградского направления и отправляет их на Украину (ФОТО) | Русская весна

За да скрият факта на прехвърлянето на танкове, полските власти призоваха гражданите на страната да не снимат движението на полската армия.

Така в Twitter на 15-та механизирана бригада на полската армия се появи съобщение, че „във връзка с предстоящите военни учения, провеждани в съответствие с програмата за обучение на полските въоръжени сили тази година, на север може да се появят колони от военна техника – източната част на Полша.”

Затова ръководството на бригадата категорично не препоръчва на поляците да снимат войските и да публикуват подобни фото и видео материали.

Така в близко бъдеще в полската армия няма да остане нито един танк в калининградското направление.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар