Рокади в екипа на Юнкер – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия назначи Мартин Зелмайер за нов генерален секретар считано от 1 март. Това стана след изразеното желание на досега заемалия поста Александър Италианер да се пенсионира след повече от 32 години служба в институцията.

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер заяви: Тази сутрин Александер Италианер потвърди желанието си да се оттегли от поста на генерален секретар на Комисията, считано от 1 март. Бих искал да изразя дълбоката си признателност за лоялната му служба в Европейската комисия в продължение на десетилетия и през последните три години към мен в качеството ми на неин председател. Оценявам възможността, която имах да работя с толкова опитен и компетентен генерален секретар, и искам да му благодаря за умелото ръководене на администрацията ни, както и за това, че се съгласи да остане още един месец, за да може да се осигури плавен преход. Също така се радвам, че той се съгласи от 1 април да бъде мой специален съветник по стратегически въпроси от програмата на ЕС, по-специално Многогодишната финансова рамка и подготовката за Брекзит.”

Мартин Зелмайер досега работи като началник на кабинета на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той ще бъде първият германец на поста генерален секретар.

На негово място като началник на кабинета на председателя Юнкер е назначена Клара Мартинес Алберола, която досега беше заместник на г-н Зелмайер. Родом от Испания, тя ще бъде и първата жена, която ще ръководи кабинета на председателя на Европейската комисия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар