Рокерите дадоха началото на Мотосезон 2023 – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Рокерите дадоха началото на Мотосезон 2023

стоп кадър/БНТ

Днес се състоя официалното откриване на мотосезона за 2023 година, с призива: “Пази мотористите, и тях някой ги чака вкъщи”.Любителите на високите скорости на две колела се събраха пред “Арена София”, откъдето започнаха своето шествие по улиците на София. Втората точка, на която всички мотористи ще бъдат е на Околовръстното шосе на пътен възел “Бояна”, а тази година по изключение няма да се събират на площада около храм-паметника “Свети Александър Невски” заради ремонтите, предаде БНТ.


Очаква се да се включат над 10 000 души като цялото събитие е организирано съвместно със Столична община, район “Витоша” и СДВР. За откриването са въведени промени в движението в районите, където ще се движат мотористите. Зрителите ще могат да видят трикове с мотори, драг състезания и уникални ретро и състезателни модели.

Митко Рашков – президент на мотоклуб “Джентълмени”: “Радвам се днес да можем да споделим с нашите братя, приятели близки. Да споделим хубавия ден, с който да открием поредния мотосезон. Откриваме го официално, това е 18-та година, която го правим и с голямо удоволствие призовавам всички да преживеят един хубав, хубав празник”.

Данаил Георгиев – президент на “Христянска мотористка асоциация”: “Току-що се помолихме за благословение на един наш приятел. Ние имаме такъв обичай в началото на сезона и не само в началото на сезона се молим на Господ за закрила, за благословение, за здраве или за нещо друго, което имаме като проблем в живота си”.

 

 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар