Ромската Кметица пак вижда в розово оловното небе над София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От повече от два месеца въздухът в София е с почти постоянно превишение на фините прахови частици, но това не пречи на столичната администрация непрекъснато да се опитва да неглижира проблема.

След последното денонощие, в което на станциите за мониторинг на МОСВ бе регистрирано почти 3-кратно превишение на нормите на ФПЧ, а тези на гражданските сдружения отчетоха още по-високи стойности, кметът Йорданка Фандъкова за пореден път повтори мантрата, че София изпълнява стриктно програма за подобрение на качеството на въздуха. „Този изключително важен и водещ стратегичаски приоритет на Столичната община включва много мерки – инвестиции в градския транспорт, подмяна на печки на дърва и въглища, озеляняване и почистване“, заяви тя по БНТ.

Всъщност по прословутата програма за подмяна на стари печки досега реално са сменени по-малко от 30 кюмбета и то само в Нови Искър. Всичко останало са обещания за бъдещето, които е много вероятно да не се реализират през цялата 2020 и жителите на столицата да не почувстват никакъв ефект от нея. Що се отнася до градския транспорт, преди дни общински съветници обърнаха внимание на Фандъкова, че той включва само няколкостотин автобуси, докато в същото време в София ежедневно се регистрират по около 500 нови МПС. Фандъкова заяви днес, че Столичната община ще получи правото да ограничава движението на замърсяващи автомобили в дните с превишение на нормите. Подобни обещания кметът на София е давала и назад в годините. В момента тази идея също е на етап обсъждане в работна група без яснота нито как точно тя ще бъде приложена, нито дали общината ще успее да организира и контролира спазването й.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар