Ромската кметица ФанДУПКОВА: Ще има проверки на протеста

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Контролът по спазването на мерките срещу коронавируса в столицата ще бъде максимално засилен, дезинфекцията силно завишена, а проверките в градския транспорт ще продължат.

Ще има проверки и на протестите, където вчера демонстративно гориха маски. За мен всички хора са равнопоставени без значение къде са. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на пресконференция днес.

Градоначалникът настоява да се разшири контролът в търговските обекти – не само през деня, но и на тези, които работят вечер. Тя посочи, че само за денонощие броят на заразените бележи тревожен рекорд.

„523-ма са новозаразените, хоспитализираните са 341, в интензивни отделения са 47. Това означава и доста сериозно натоварване на болниците в София. Има още капацитет и възможности, но те не са безгранични“, заяви тя и добави, че проблем е недостигът на медицинските сестри и санитарите.

Тя обяви, че ще покани водещи епидемиолози да се включат в „неформален медицински съвет“, който да консултира общината за последващи мерки, пише още БГНЕС

Кметът добави, че друг важен фактор е контролът и направи отчет на извършените контролни дейности във вторник.

„Само вчера са извършени 381 проверки в търговски обекти от екипите на „Столичния инспекторат“ и полицията. За радост има издаден само един акт за неносене на маски, в градския транспорт са издадени 14 акта, като има 4 предупредителни протокола и 3 полицейски разпореждания за неправилно носене на маски, актовете са за липса на маски“, отчете тя.

Фандъкова коментира неиздадената още заповед на здравния министър за носене на маска на открито и уточни, че тя ще се носи само на места, където има струпване на хора и не може да се спазва дистанция.

И добави, че са мобилизирани екипите на Столичния инспекторат, на Центъра за градска мобилност, всички екипи на „Общинска полиция“, а от СДВР има уверение, че и полицаите от дирекцията ще контролират гражданите.

Тя обяви, че ще бъде намален и интервалът на движение на метровлаковете в пиковите часове с цел да не се допуска струпване по пероните и призова да не се допуска към преминаване на допълнителни и по-строги мерки както вече се случва в други държави.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар