Ромски протест поиска оставката на Каракачанов – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Роми с плакати излязоха на протест пред Министерския съвет, настоявайки за оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Участниците носят плакати, в които обвиняват вицепремиера в расизъм и фашизъм, както и изразяват недоволство за съборените ромски къщи.

Причина за протеста са  изказванията му по повод ситуацията във Войводиново.

Днес сме 1000, другият път – 100 хиляди, обявиха ромите.  Протестиращите негодуват най-вече срещу репликата “циганите станаха много нагли” и твърдят, че Каракачанов трябвало да бъде подведен под наказателна отговорност за насаждане на омраза. Протестиращите настояват и за истината за случката с командоса от Войводиново.

След изказването на Каракачанов, ромският активист Лилияна Ковачева подаде жалба срещу него, тя е и един от организаторите на протеста днес.

По-рано през деня тя обясни пред БНР, че има петиция с искането вицепремиерът Каракачанов да бъде отстранен от правителството.

“Електронната петиция, която пуснахме, само за два дни събра над 1100 подписа. Тя е подкрепена и от много българи, които осъждат такъв изказ и поведение на политик, което е добър знак, че хората узряват. Петицията ще бъде адресирана до премиер, президент, омбудсман и до главния прокурор”, обясни тя.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза днес пред медиите, че няма за какво да се извинява и коментира, че всеки има право да протестира.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар