”Росенец” 2: Христо Иванов отново с акция край летните сараи на Доган /видео/

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Един месец след събитията в парк “Росенец” и последвалите антиправителствени протести в цялата страна бившият правосъден министър и лидер на “Демократична България” Христо Иванов отново ще се отправи към лятната резиденция на Ахмед Доган. Причината – достъпът до плажа продължава да бъде ограничен.

Пътят до плажа, който по същество е изключителна държавна собственост, отново е бил преграден, съобщи пред журналисти в Бургас Иванов.

 

“Ще поискаме този общински път до държавната собственост да бъде освободен от оградата, която ще има там. Никак не обичам недовършени работи. Трябва да се довърши достъпът на гражданите до това място”, отсече Иванов.

 

Бившият правосъден министър ще отиде на място заедно с общинския съветник на “Демократична България” в Бургас – Димитър Найденов. Заедно с тях е и Ивайло Мирчев.

.

При пристигане на място се вижда, че половината ограда е била премахната.

 

“Ако тази ограда бъде възстановена, отново ще поканим да се проведе “Масово плажуване на Росенец. Няма да се примирим”, посочи Иванов.

 

“Разбирането ни е, че са разбрали, че идваме тук и са махнали половината ограда. Изглежда имат всички намерения да я върнат, затова е оставена. Виждате с очите си лъжата на кмета на Бургас, който твърдеше, че пътят НЕ води до плажа. Това бе използвано като мотив за харизването на този път на Доган. Питам се каква отговорност ще бъде поета за тази лъжа”, коментира Иванов.

 

Премахнатите от оградата парчета са хвърлени встрани и могат да бъдат върнати всеки момент.

 

“С краката си ще минем по лъжата на бургаския кмет, който твърдеше, че общинският път не води до плажната ивица”, заяви Иванов и тръгна по общинския път към плажа.

 

“Целта на посещението ни бе дали има ограда, както бе съобщено в медиите”, посочи още бившият правосъден министър.

 

“Уверихме се, че достъпът е свободен, но до момента. Видяхме, че оградата е встрани”, отсече още Иванов.

 

Припомняме, че преди месец Христо Иванов заедно с Ивайло Мирчев решиха да акостират на брега близо до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Иванов бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха.

 

Последва събитието “Масово ходене на охраняем плаж” – хиляди българи се стекоха към Черноморието. Там обаче вече бяха симпатизанти на ДПС, пристигнали в района още предишната вечер. Имаше предупреждения за избухване на етническо напрежение, което не се случи. Сблъсъци обаче имаше с полицията.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар