Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков повежда листата на ГЕРБ за евроизборите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият председател на Народното събрание Росен Желяков ще води листата на ГЕРБ за евроизборите. Това потвърдиха за БНТ от ГЕРБ.

Утре изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да подават заявление в ЦИК за извършване на промени в състава и наименованието на регистрирана коалиция. А на 7 май изтича срокът за регистрация на кандидатски листи в изборите за Европейски парламент.

Така ГЕРБ и ПП изправят един срещу друг по пътя към Брюксел бивши председатели на Народното събрание – Росен Желязков и Никола Минчев. И двамата бяха предсрочно свалени от политическите им противници.

Росен Желязков вече се регистрира като участник и в Националните избори като водач на листата в Благоевград.

Той е Минал е минал по стълбичката на администрацията – общинска и държавна, опитен е в дебрите на управлението. Като юрист е наясно с всички тънкости в управлението. 

Според “24 часа” изненадващо в листата ще липсват Мария Габриел и Илиана Иванова. 

Според достоверни източници и двете са пожелали да не влизат в битката за ЕП. Вероятно Мария Габриел, която не успя да оглави правителството след ротацията, но има сериозни позиции навсякъде в света, ще видим в края на годината в нова международна роля. Истината обаче е, че нито Габриел, нито Европейската народна партия, нито ГЕРБ дават детайли за пътя, по който ще поеме едно от най-силните им европейски лица, напуснала поста в ЕК, за да влезе в българската политика.

Илиана Иванова пък е сочена в Брюксел като един от най-ефективните еврокомисари. Тя също има завидна кариера там, преди да заеме овакантения от Габриел комисарски пост. Мандатът на комисията “Фон дер Лайен” изтича заедно с този на Европарламента. Следващ председател на ЕК трябва да се избере до месец след клетвата на новите евродепутати, а до 6 месеца след изборите трябва да има и нов състав на комисията. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар