Росен Миленов: И до Марс да пътуват Цацаров и Гешев ще си останат марионетки на мафията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Това казва за Фрог бившият служител на ДАНС и ГДБОП Росен Миленов, организатор на протестите от групата ”Референдуми за справедливост”.

– Изборът на Иван Гешев за главен прокурор в четвъртък, ще окаже ли влияние на избора в София и другите големи градове?

 

– Ще има влияние, особено по отношение участието на т. нар. градската десница. Все пак това е кандидат на „Кой“.

– Вашият коментар за тайното пътуване на Сотир Цацаров, Иван Гешев и шефовете на ДАНС и разузнаванията до САЩ преди няколко дни?

– И до Марс да пътуват, всички изредени ще си останат марионетки на мафията, ще работят за нея и ще им растат банковите сметки, а върховенството на закона може да се извоюва само и единствено от гражданското общество. Затова най-важното нещо е да изградим такова, за да има България бъдеще.

 

– Г-н Миленов, казват, че тези избори ще минат без Цветанов по цветановски. Означава ли това, че се предрешени? Означава ли, че ще има купуване и търговия на гласове, купуване на комисии, фалшифициране на бюлетини, подмяна на протоколи и др.

– Да, предрешени ще са, без значение дали участва или не Цветан Цветанов, защото да не забравяме, че „Бай Ганьо“ прави избори, а той се е настанил дълбоко и удобно в цялата власт – правителство, парламент, полиция, прокуратура, общински съвети, бизнеса и обществото или 500 хил. наши сънародници са влезли с двата крака в далаверата по ограбването на държавата, които при работеща прокуратура щяха да са на друго място – затвора. Затова и на тези избори ще имаме контролиран и купен вот, подправяне на протоколи, а математикът – фокусник проф. Михаил Константинов ще килне вота в указаната от мафията посока. Флагманите на тези избори отново ще бъдат Борисов, Доган, Пеевски и другите олигарси, местните феодали, превзели общините, мутрите и лансираните от тях кандидати пионки – магарета, които всеки ден дават по телевизията, разбира се платено с парите, откраднати от народа.

– Може ли да очакваме някакъв пробив и промяна в София, Пловдив, Благоевград и някои други по-големи градове на България?

– Да, ще има промяна, но само в името на поредната марионетка на едрия криминален капитал и партиите на статуквото, но не и в работата на общините в интерес на жителите на града. Голям наивник е онзи, които мисли, че ще бъдат допуснати нормални хора да управляват тези големи бюджети и съответно източването им. Например за София, където всяка година се крадат от общината 150 млн. лв. и са установени корупционни тарифи за всякакви административни процедури – от достигащите до 500 хил. лв. за разрешения за строеж и стигнем до 500 лв. за поставяне на маса за сладолед, като тук въобще не включвам дребните 50-100 лв., за да ти бъдат придвижени по-бързо документите от тромавата администрация. Отговорът на въпроса кой плаща предизборната кампания на основните кандидати, които се лансират по медиите, дава и отговор на въпроса в интерес на кой ще работи общината. Да забравим за промяна, докато нямаме гражданско общество, което е единствения гарант за защита на обществения интерес! Затова и след предстоящите избори Столична община ще работи за Борисов, Пеевски, Домусчиев, Златев, Ковачки, Румен Гайтански „Вълкът“ и още 500 фирми, които изсмукват парите на софиянци.

 

– Какво най-много ви направи впечатление в предизборната битка за София?

– Голям популизъм от политически шарлатани. Говори се за облекчаване на трафика, чист въздух, места за всички деца в общинските градини, но няма категорично точно и ясно предложение за спиране на презастрояването на София, особено в южната част, което заедно с грабежа на общински средства, е основната причина за гореизредените проблеми. Да, няма и да има, защото мафиотите от цялата страна днес си перат, чрез строителството в столицата, парите от криминалната приватизация, контрабандата, наркотиците, източените евросредства и обществените поръчки. Политиците на прехода счупиха държавата и сега от цяла България искат да се преселят в София, заради по – високия стандарт.

Говори се за спиране на грабежа на парите от общината, но няма предложение в нито една програма гражданите да участват в комисиите за обществени поръчки, където за една пейка, която на пазара струва 300 лв., се залага цена хиляда лева, където се надписват количества на влагани материали и т.н. Говори се за неефективно управление на столичните общински дружества – „Център за градска мобилност“, „Топлофикация София“, „Софийски имоти“, но отново в управлението им ще влязат политически клиентилисти и ще продължат с източването. Няма предложение за участието на гражданите в Направление архитектура и градоустройство, където се издават всички разрешения за строеж в нарушение на строителните параметри установени в законите. Да, участието на гражданите е най-важно, защото на тази територия просто липсва държава – полиция, прокуратура и съд и това е единствения начин да се спре грабежа.

 

– Смятате ли, че някои от големите играчи сред кандидат-кметовете за София откраднаха от идеите на кандидат кмета на Спаси София Борис Бонев, който първи публикува програмата си.

– Да, Спаси София първи оповестиха предложенията си като план за София и по тази логика може да се предположи, че другите са преписвали от тях, но тук друго е важно – всичките програми са просто едни хартийки, защото в нито една от тях аз не видях предвидени за отделните предложения срок за изпълнение, необходими финансови средства и неустойка при неизпълнение – оставка. Нагледахме се през последните десетилетия на шарени програми и обещания. В тази връзка ще спомена, че от 6 180 000 кв. м. тротоари в София, 3 000 000 се нуждаят от спешен ремонт, за което са необходими 200 млн. лв., от 3 400 км. обща дължина на уличната мрежа, 2 хил. се нуждаят от основен ремонт на стойност близо 400 млн. лв., за канализация, която липсва в близо 15 района или 30 % от територията на общината са необходими 2 млрд. лв. и т.н, и т.н., а същевременно никой не е предложил механизъм за спиране грабежа от Столична община, който за един мандат възлиза на 600 млн. лв. пари на данъкоплатците.

– Имат ли нещо общо с изборите раздухването на истерията с Полфрийман, сагата с БНР и расисткият скандал във футбола?

– Да, от една страна това е философията на управляващите, а именно да въвличаш обществото от скандал в скандал, за да се отклони вниманието от грабежа и геноцида над народа, а от друга – за преразпределяне на олигархично влияние в различните институции и организации, защото в България всичко се решава по мутренски.

 

– Очаквате ли по-висока активност на тези местни избори? Хората трябва да излязат да гласуват иначе администрацията пак ще реши всичко? Българинът май още не е узрял да вземе нещата в свои ръце?

– Ще се радвам да има по-голяма активност, за да се затруднят партиите на статуквото с техните твърди електорати и осъществявания от мафиотите контролиран и купен вот.

Г-н Миленов, за какво са тези избори- сблъсък между ляво и дясно, статукво и промяна, между демокрация и диктатура?

 

– За съжаление сблъсъка и на тези избори, както при всички досега ,е разпределяне на влияние между играчите, които участват в източването на обществените поръчки, общинските дружества, грабят на безценица вече малко останалите общински имоти и прибират тлъсти комисионни от неизгодните концесии, като „Софийска вода“.

 

Интервю на Красен Бучков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар