Росен Палячото: Русия ни атакува мощно, пълно е в България с шпиони

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шпионският скандал е автентичен и българските институции закъсняха с действията срещу  руската хибридна атака, каза той

Огромно количество руски разузнавачи и мрежи на влияние има в България. Русия ни атакува мощно с цел да промени геостратегическата ориентация на страната ни. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия президентът ‎2012‎ – 2017 г. Росен Плевнелиев.

„Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и дори ги считам за леко закъснели, защото много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България“, добави той.

Няма никога да забравя, когато в деня на изборите през 2015 г. бе организирана най-мощната атака срещу България, срещу институциите със съдействието на Русия, сподели експрезидентът.

„Според някои анализатори с този шпионски скандал се цели управляващите да станат симпатични или на десните избиратели, или властта да си подпечата „американска виза“ за прокурорската смяна“, каза пък водещият Виктор Николаев.

„Това са странични ефекти от действията на прокуратурата и на българските институции, които считам, че са отдавна необходими, защото Русия действа с огромна сила в България, за да промени геостратегическата ни посока“, отговори Плевнелиев.

„Ние не изгонихме руски агенти, когато много други държави го направиха. Както винаги, плащаме високата цена на собственото си нежелание да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, как отстояваме своята геополитическа посока. България трябва да покаже характер”, коментира Плевнелиев.

Според него Българската православна църква отдавна се е превърнала във филиал на руската и това го карало да се срамува.

„Българският патриарх действа под диктата на Руската православна църква. Тези неща рано или късно ще станат обект на българските институции с цел защита на националния интерес, защото той е пробит“, заяви експрезидентът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар