Росен Плевнелиев пак развесели народа: В България корупция няма!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нещо повече, бившият ни карикатурен президент – марионетка на Бойко Борисов, обвини действащия президент Румен Радев, че не спазвал Конституцията и така тикал България към диктатура. Е, наистина трябва да си абсолютно перде, за да си позволиш публично такова мнение. Ние не вървим към диктатура.

 

Ние ЖИВЕЕМ В ДИКТАТУРА

– на мафиотите от ГЕРБ и на слугата им – инструмента на Дявола, иначе на длъжност главен прокурор Иван Гешев.

А вижте как Плевнелиев защити тезата си пред домуз телевизията, че в България няма корупция. С парите от Брюксел са построени магистрали, метрото в столицата не е вампир, казва Плевнелиев.

Но не казва, че за десет години в България са построени под 500 км. магистрали, за разлика от Сърбия, която не разчита на европейски пари. А в Хърватия за двойно по-кратко време новите им магистрали се изчисляват с хиляди км. Не казва как така километър пътна отсечка в България “струва” удивителните 16 милиона лева, а е бивш строителен министър и със сигурност е наясно колко се краде от пътищата. Не казва нищо за незаконните сараи на Ахмед Доган, за враждебното поглъщане на чужди бизнеси и цоцането на стотици милиони от единствената държавна банка, не казва нищо за чекмеджетата с евра, злато и патлак да ги пази на премиера слънце.

Нито зъб не обели за “Осемте джуджета”,

за апартаментгейт, за Барселонагейт, за 67 милиона рушвети към Борисов и Владислав Горанов, получени от хазартния бос Васил Божков и т.н.

Нито дума и затова, че Румъния ни издуха отдавна и че северната ни съседка непрестанно и чувствително увеличава стандарта на живот на своите граждани. А България, благодарение на “липсата” на корупция по Борисовски и и Гешевски модел, си остана най-бедната държава в ЕС. Нито дума, че по оценка на Европейската комисия България от корупция всяка година губи не милион, не два – 11 МИЛИАРДА И ТО – ЕВРО, а не левове, от корупция.

На Плевнелиев, или на ЕК вярвате повече?

И знаете ли какво? За съжаление има хора, които се връзват на мръсната пропаганда на мутрите, защото старците по замиращите селца, полуграмотните ни мургави братя, нямат други източници на информация, освен официалната. А са гласоподаватели.

 

 

Но Плевнелиев – едва ли е неволно, даде да се разбере, че Иван Гешев с простотиите си и почти ежедневно погазване на законите, особено в началото на мандата му, май е започнал да става неудобен за управляващата шайка. Според него прокуратурата работи селективно – удря едни и не пипа други олигарси. Дали това не е знак, че на 22 октомври, когато Висшият съдебен съвет ще разглежда искането на съдиите за отстраняване на Гешев от поста главен прокурор, ще станем свидетели на важна новина? То едва ли ще е повод за голяма радост, защото пак

мутрите ще курдисат свой послушник.

Но заради протестите едва ли ще си позволяват да газят правото с кални ботуши, както го прави Гешев. Спомняте ли си как не им стана мръсната игра с фирмата за детски играчки „Хиполенд”? Това бе една от светкавичните победи на протестиращите над мутрите.

Не е далече 22 октомври – ще поживеем, ще видим.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

#Оставка!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар