Роскомнадзор иска от Google да премахне заплахите срещу руснаци в услугите си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Роскомнадзор изпрати официално искане до Google да предотврати разпространението на заплахи срещу руснаци в услугите на компанията, по-специално в „Google Translatе“. Съобщение в този смисъл е публикувано на официалния уебсайт на агенцията.

По-рано беше разкрито нарушение с екстремистки характер в работата на услугата Google Translate. При въвеждане за превод на фразата „скъпи руснаци“ услугата предлага на руските потребители да я заменят с фразата „мъртви руснаци“. За търсенията, съдържащи препратки към други националности, нямаше такива предложения. Роскомнадзор поиска от американската компания да предприеме изчерпателни мерки за предотвратяване на подобни ситуации по отношение на руските потребители, както и да информира агенцията за причините за подобни съобщения“ – пише в изявлението на Роскомнадзор.Миналата седмица, „поради многобройни нарушения на руското законодателство“, срещу Google и нейните услуги бяха въведени мерки за информационна и икономическа принуда в Русия.


По този начин беше наложена забрана за разпространение на реклама от Google и някои услуги, собственост на компанията. Освен това търсачката Яндекс започна да отбелязва услугите на Google като нарушители на руското законодателство.

Според съобщенията, причината за налагането на тези ограничения е отказът на американската компания да премахне повече от 12 000 видеоклипа в YouTube, чието разпространение е забранено в Русия, както и блокирането на акаунти в местни медии.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар