Роскосмос отпечата част на 3D принтер в космоса

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските космонавти на борда на Международната космическа станция (МКС) успешно отпечатаха на триизмерен принтер детайл за монтиране на камера, предаде специалният кореспондент на ТАСС и космонавт на Роскосмос Дмитрий Петелин, цитиран от БТА.

Според него това е първата работеща част, създадена от 3D устройството, като преди това са направени няколко тестови детайла.С отпечатаната скоба „камерата за управление ще бъде монтирана на илюминатора на многофункционалния лабораторен модул „Наука“, обясни Петелин, като уточни, че в момента липсва един укрепващ елемент.


Триизмерният принтер беше доставен на МКС с кораба „Прогрес МС-20“ през юни миналата година. Космонавтът Олег Артемиев беше първият, който тества възможностите му.

Целта на експеримента е да бъдат проучени възможностите за използване на подобни технологии за производство на изделия от полимерни материали в космически условия. В бъдеще това ще даде възможност на космонавтите и астронавтите в орбиталните станции да произвеждат необходимите части и инструменти директно в космоса, без да чакат доставката им с транспортни кораби от Земята.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар