Роскосмос праща нов робот в орбита

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Роскосмос планира да изведе в орбита антропоморфния робот „Теледроид“ през 2024 г., предаде ТАСС, като цитира представител на Центъра за подготовка на космонавти.

В орбита вече летя един руски антропоморфн робот – „Фьодор“. Той можеше да се управлява дистанционно и да извършва редица дейности. Преди да излети в Космоса роботът дори демонстрира възможността си да стреля с пистолет и да кара стара УАЗ-ка.

Вижте как изглежда руският робот „Фьодор“ >> >> >>

В близко бъдеще планираме експеримент с изстрелването на антропоморфен робот в орбита… Ориентировъчно опитът ще е през 2024 г.„, каза той в кулоарите на Международния конгрес по астронавтика, който се провежда в Дубай.

По-рано от пресслужбата на Научно-производственото обединение „Андроидна техника“ съобщиха, че одобрението на окончателния външен вид на „Теледроид“ за открития космос е планирано за 2022-2023 г.

В края на март „Андроидна техника“ подписа договор с Ракетно-космическата корпорация „Енергия“ за изграждане на роботизиран комплекс от ново поколение, предназначен за излизане в космоса.

Първият прототип трябва да бъде представен през февруари 2022 г. В ход е разработката на външния вид на робота-космонавт, компонентите му и протоколите за скачване с Международната космическа станция (МКС).

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар