“Роял мейл” прие офертата на чешкия милиардер Даниел Кретински

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съветът на директорите на “Интернешънъл дистрибюшънс сървисис” (International Distributions Services), компанията майка на британския пощенски оператор “Роял мейл” (Royal Mail), обяви, че е приела твърда оферта за покупката на стойност 3,6 милиарда британски лири (4,2 милиарда евро) от чешкия милиардер Даниел Кретински, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Съветът на директорите на “Интернешънъл дистрибюшънс сървисис” и на “Ей Пи Корпорейт Груп” (AP Corporate Group), собственост на милиардера, който притежава вече 27,6 на сто от британската компания, са “достигнали до споразумение основно условията на офертата до 370 пенса на акция”, според комюнике, публикувано на сайта на Лондонската борса.

Придобиването обаче трябва да бъде одобрено от акционерите.

Офертата предизвика полемики в политическите среди, като Лейбъристката партия, за която се смята, че ще е големият победител на изборите на 4 юли, отправи писмо до Кретински, за да поиска “гаранции”, най-вече, че “Роял мейл ще остане във Великобритания, ще плаща данъци там и ще запази централата си”.

“Роял мейл е част от британската социална структура от стотици години. “Ей Пи Корпорейт Груп” изпитва най-голямо уважение към историята и традицията на “Роял мейл” и аз съм наясно, че притежанието на тази компания ще доведе до големи отговорности”, увери Кретински, цитиран в комюникето.

В предложението си той се ангажира да поддържа услугата на единна цена за цялата територия на Великобритания, защитата на марката “Роял мейл”, както и поддръжката на централата на компанията в страната.

“Пазарът на “Интернешънъл дистрибюшънс сървисис” се развива бързо и компанията трябва да ускори трансформацията и инвестициите в модернизацията, за да следва конкуренцията”, добави Кретински.

“Роял мейл”, бивша държавна компания, чиито корени датират от над 500 години, приватизирана през 2013 година, е пострадала през последните години от спад в обема на колетите за доставка, сериозни проблеми в разпространението на пощата и стачка за заплати.

Компанията обяви в петък, че се е върнал към годишни печалби след тежка загуби предходната година.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар