Радостин Василев

Руди Гела на гуляй в Гърция с шефа на тотото и директора на Националната спортна база. Държавни служители или мутри?! В Халкидики ли харчат „трансфера“ от Кики? (СНИМКИ)

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вятърът на промяната, на харвардската промяна, не донесе по-добри времена за клета България, но определено довя петзвездни дни на трима приятели за маса, докопали се до властта и до сладките държавни постове.

Часове преди преговорите с „Продължаваме промяната“, заради които се отцепи от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, министър на спорта в оставка Радостин Василев е купонясвал на гръцкия курорт Халкидики не само с красиви блондинки, но и с представители и ръководители на две държавни дружества, които са под негов контрол чрез Министерството на младежта и спорта, установи ПИК.

На пръв поглед, в това нямаше да има нищо нередно – и държавните мъже имат право да отмарят и да се веселят. Скандалното обаче е друго – същите двама мъже, с които миналата вечер Руди Гела е гулял в един от най-скъпите барове на Халкидики – „Мамалука“, са назначени лично от него на ключови постове в държавни ведомства с изключителна важни функции в спортния живот на страната!

Става дума за Александър Тодоров и Венцислав Петков.

Първият, със заповед от 21.01.2022 г., бе уреден от министър Руди Гела с висш пост (изпълнителен директор – !) в управата на Българския спортен тотализатор, откъдето, също по разпореждане на Василев, бяха изчегъртани Любомир Стефанов Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов.

В средата на миналия месец ПИК публикува снимкови доказателства за дългогодишната дружба помежду им, която датира още от 2013 г.

Вторият другар на Руди Гела от нощното парти на Халкидики, Венцислав Петков, пък получи от авера си също толкова апетитно работно място. Само два месеца, след като Василев назначи Тодоров в Спортния тотализатор, адвокатът повери на Петков Национална спортна база.

Това се случи на 0.03.2022 г., когато със заповед на министър Василев изпълнителният директор Пламен Манолов и целия състав на Съвета на директорите на дружеството бяха освободени. А сред назначените членове ярко изпъква името на новия изпълнителен шеф – Венцислав Петков.

Припомняме, че гръцкият гуляй на компанията идва на фона на твърденията, че отцепниците от „Има такъв народ“ са били щедро поощрени от ПП-тата за предателството им.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар