Румен Леонидов: Отсрочката за руски петрол към България е разумна, не сме готови на солидарност

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С какво ще запомним този ден? 

Европейските държави са като “пате в калчища”. Не можем тепърва да се зъбим на Русия, след като 10 години не бяха взети мерки за алтернатива на руските горива. Още от коментара на журналиста Румен Леонидов във връзка с обсъжданото в Брюксел ембарго над руския петрол с изключение за определени държави чуйте във вечерните Podcast новини. И още от темите, които ще чуете:


Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда антикризисните мерки на правителството. Още в началото обаче бизнесът и синдикатите не скриха резервите си към пакета от мерки на властта. Най-сериозни забележки търпи нулирането на ДДС за хляба, за да не се стигне до предлагане на продукти, които не са хляб. На влизане социалният министър анонсира Георги Гьоков анонсира нов тип “модифицирано осъвременяване” на пенсиите от 1 октомври. А финансовият министър Асен Василев пък предупреди, че в следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени.

Осем дистанционно управляеми робота почистват язовири и речни корита от растителност, за да не се допускат наводнения. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която на място проследи работата на един от тях в язовир Големо село. Роботите са на Държавно предприятие “Управление и стопанисване на язовири”. Те се използват без човешко присъствие и могат да работят под наклон от 50 градуса и в труднодостъпни терени. Масата, която събират, се превръща в тор, която също може да се използва.

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков призна, че клубът не е напълно изряден в погасяването на дълговете към Приходната агенция. Той разкри, че в последно време част от тези задължения не са обслужвани, но има документ от агенцията, че към момента няма изискуеми суми. Именно това е едно от условията Левски да получи професионален лиценз за новия сезон – да няма изискуеми задължения към деня на лицензирането, отбелязва “Корнер”.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Норвегия официално е променила името на Беларус. Властите в Осло вече ще наричат държавата именно “Беларус”, а не с норвежкото ѝ наименование Hviterussland, което буквално означава Бяла Русия. Защо норвежките власти предприемат този ход, чуйте в Podcast новините. 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар