Румен Радев: В България предстои да се налеят огромни средства в системите за водоснабдяване

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В България предстои да се налеят огромни средства в системите за водоснабдяване и е изключително важно тези средства да се използват ефикасно и ефективно.

Преди да ги изразходваме на парче, добре е да се поучим от добрите практики и от опита на други държави.

Днес посетих компанията, която управлява водните ресурси на град Йерусалим. Удивително е да се види как изключително бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, превръща пустинята в градина. Богатата на води България, обратно, върви в другата посока и то поради липсата на ясна визия и на добро управление.

Израел очевидно има дългосрочна и рационална политика във водния сектор и най-вече добро управление. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7% за година, а разпределението на водата и нейното качество се наблюдават в реално време.

Получих уверение от президента Реувен Ривлин, от председателя на парламента Юли-Йоел Еделщайн, както и от компанията, управляваща водните ресурси на Йерусалим, че са готови да окажат експертна помощ на страната ни и да споделят опита си във водния сектор. Надявам се българското правителство да се възползва от тази възможност.

Румен Радев, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар