Румен Радев за Киро и Асен: Да гласуваш против болните деца на България, тези хора нямат душа!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев изрази огромното си възмушение от последното гласуване на някои партии в Народното събрание. Оказа се, че не всички искат парите за лечение и трансплантации на болни деца да бъдат увеличени.

„Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ не подкрепиха предложението, както и независимите депутати. Това възмути не само президента, но и целия български народ.

„Няма по-важно от здравето на човека, а тук на всичкото отгоре става въпрос и за деца. Не съм вярвал, че някой може да гласува против даването на повече пари на болни деца. Това е не просто осъдително от морална гледна точка. Това е гласувано от хора без сърце и душа.“, категоричен е ген. Радев.

Не са ясни аргументите на гласувалите против, но едва ли има стойностни такива. Подобно гласуване е срам за цялото Народно събрание и за целия политически елит у нас.

От ПП няма нито един, който да е пожелал да се отпуснат тези пари за болните деца. 55 са гласували против, а 9 са се въздържали. БСП пък плю на цялата си история, след като всичките й 26 депутати са отхвърлили предложението. От ДБ 13 са против, а 3 се въздържат. От независимите 5 са против, а 1 е въздържал се.

Румен Радев обеща, че той лично ще помисли какво може да се направи, за да бъдат облекчени и подпомогнати по някакъв начин.

Предлагаме ви в оригинал гласуването по предложението за увеличение на парите за трансплантации и лечение на болни деца:

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар