Румен Радев откри първия павилион на страната ни на КОП28 (снимки)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев откри тържествено българския павилион на конференцията на ООН за борба с климатичните промени КОП28.

На откриването на първия павилион на страната ни в историята на форума присъстваха президентът на Полша Анджей Дуда, заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, Брад Крабтри, помощник секретар от министерството на енергетиката на САЩ, високопоставени представители от Казахстан, Китай и др.


Снимка: БТА

За първи път откакто България е член на конвенцията на ООН по изменение на климата, представяме страната ни със собствен павилион, демонстрирайки технологични решения, успешни технологии и зелени бизнес модели. Вярвам, че постигането на устойчиви климатични решения е възможно само с установяването на тясно сътрудничество между страните, с обмяна на опит, трансфер на знания и съвместни действия, каза президентът, подчертавайки значението на сътрудничеството между страните за постигането на справедлив и фокусиран върху хората, природата и икономиката въглеродно неутрален преход.


Снимка: БТА

Той изрази задоволство от възможността България да представи свои водещи водещи проекти и технологии, както и надежда павилионът да послужи като споделено място за интензивен международен обмен.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Страната ми е ангажирана да допринесе за борбата с климатичните промени и изграждане на по-безопасен, по-устойчив и проспериращ свят, каза той пред чуждестранните гости, делегати и медии от различни страни.

Основното предизвикателство, пред което сме изправени, е да гарантираме устойчивостта на този преход, без да правим компромиси със стандартите и качеството на живот на нашите граждани и конкурентността на икономиките ни, отбеляза държавният глава, цитиран от БТА.


Снимка: БТА

По думите му в павилиона ще бъдат представени иновативни технологии и проекти, особено в сферата на изкуствени интелект, напредналите технологии, зелената енергия и въглеродно неутралните сектори.


Снимка: БТА

Държавният глава участва в Срещата на върха, която се провежда в рамките на форума.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар