Румен Радев: Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки, ГЕРБ да се стягат!

Румен Радев, Странджа
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това каза пред журналисти в Авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен Радев по повод освободените от длъжност служители в Министерството на земеделието, храните и горите, във връзка с чумата по животните, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив.

По думите на президента протестът, за който вчера бе обявено, че е постигнал успех за хората в Странджа, не кореспондира с техните нужди и тяхното виждане как да възстановят поминъка си.

„Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават и те растат”, посочи Румен Радев.

Според него тук става въпрос как тези хора, загубили своя поминък, ще го възстановят, как ще имат стимул да останат в този регион, където това е единственото им препитание. „Крайно време е държавата да се замисли за една устойчива политика“, каза още Радев.

Попитан дали тази политика трябва да се дискутира на ниво Консултативен съвет, президентът отговори, че първо трябва да се изчака и да се види какви са резултатите на правителството по отношение на кризата и дали то ще помогне реално на тези хора да се справят с нея, а не „просто да хвърлят едни пари към тях”, защото това не решава въпроса.

„Защото тези парите са недостатъчни да компенсират реалните загуби и бъдещи ползи.

Защото в този регион трябва да се приложат всеобхватни мерки“, коментира още Румен Радев.

Източник: Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар