Румен Радев предупреди “политическата класа”, че народът може да избере пътя на ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

България, Румен Радев
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Планираното ТЕЛЕВИЗИОННО ОБРЪЩЕНИЕ на Румен Радев ще изиграе ролята на “тв преврат””, написахме преди седмица – е, не беше това тв обръщение.

Това е писано в американското посолство – секретарят по сигурност и отбрана Стефан Янев дали не е бил преди дни в амбасадата?!

Не това тв обръщение очакваха недоволните от управлението българи, Радев не стигна дори до “Борисов, кажи си”. Писахме непосредствено преди записа пред журналисти, че той ще сваля кабинета с тв обръщение, но няма да е това. А може би иска не само да го свали, а да промени формата на управление?!

И все пак май е съгласувал нещо ключово с американците – “Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване”, декларира в обръщението си Румен Радев – “скрито” послание към политическите играчи за ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.

Румен Радев ще изчака “народният гняв” да избухне и тогава ще забие нож в гърба на “колегата Борисов”. Революционното тв обръщение ще бъде не преди, а със събитията. Това си беше увертюра.

“Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива. От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление”, заяви Радев и с това каза всичко. Обло.

Протести в “непосредствено бъдеще” под негов патронаж не очаквайте. Опозицията да изгради “убедителна алтернатива” – т.е. БСП не е “убедителна алтернатива”. Какви протести да прави Корнелия Нинова с тази оценка?

Това слово сякаш наистина е писано в американското посолство – “хем тъй-хем инак”. “През политическия сезон многократно посочвах два системни порока на днешна България: несправедливостта и корупцията”, самоцитира се Радев и пак повтаря констатациите – “днешна България”, не на правителството.

Бойко Борисов да се учи на контрапреврати от Мило Джуканович, но трябва да очаква Цветан Цветанов да му прави преврат – Румен Радев явно е “слуга на двама господари”, както каза Б.Б. за него, визирайки САЩ и Русия, но на единия господар май е повече “слуга”.

Публична тайна е, че политико-корпоративните играчи, които гласяха протести през есента, виждаха в президента Румен Радев “скрит патрон”. С това тв обръщение Радев по-скоро дърпа ръчката назад, отколкото да налива масло в огъня. Институционално обръщение – опаковано, премерено, глазирано.

Някой може да привиди коварство – отпред така, отзад инак. Няма такова нещо – знаем кои са “отговорниците”: секретарят по сигурност и отбрана Стефан Янев е “човек на американците”.

Бойко Борисов, Младен Михалев-Маджо и Валентин Златев мачкат наред спонсорите на протестите, Румен Радев бърбори за “изграждане на убедителна алтернатива”. Тези ще разкешат на “народа”, ако видят зор и пак няма да му дадат властта. И внимание – дори Ахмед Доган се съобразява с Четворката. Отдавна.

Очевидно Четворката е принудила и Радев да се съобразява с “реалностите”. Американците го съветват, Путин има други приоритети с… американците в Сирия и Украйна. Няма ги ГРУ-спецовете (Един от тях стана началник във Варна) от февруари 2013г. – няма бунтовни протести.

(На снимката от обръщението лъвовете от герба се набиват на очи повече от президента. Попадение на Веселин Боришев от Клуб Z.)

bgsniper.com

Ето и пълният тект на Обръщение на президента Румен Радев по повод новия политически сезон:

Уважаеми журналисти, дами и господа – добре дошли!

Уважаеми сънародници,

Започва новият политически сезон. Известно е, че дори да обърнете гръб на политиката, тя се интересува от вас. През август българският бизнес преживя срив на Търговския регистър. 200 000 сънародници загубиха застраховките на своите автомобили. Това не са просто инциденти, а пробиви в държавността. Законността и прозрачността са предусловие за всеки инвеститор. Чудно ли е тогава, че продължава сривът на чуждестранните инвестиции.

Миналият политически сезон приключи с ветото, което наложих върху промените в Закона за приватизацията. То бе подкрепено от Народното събрание, но подобни лобистки текстове ерозират остатъчното доверие в парламента. България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите. Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото: несправедливостта, бедността, демографската криза и беззаконието. Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали. Оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност. Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Авторитаризмът не е бъдещето на България.

Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива. Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление.

През политическия сезон многократно посочвах два системни порока на днешна България: несправедливостта и корупцията. Те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството. Без него те не могат да парализират обществото ни.

Предстоят ни месеци на политическо усилие, в което всички – граждани и политици, имат своя дял. Онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване.

Като президент, ще вложа своите сили в отстояването на българската демокрация. В диалог и сътрудничество с Вас ще работя за извеждането на страната на нова перспектива за развитие.

Благодаря Ви за вниманието!

Изпратено по пощата от виден контраразузнавач: ПРЕЗИДЕНТЪТ МНОГО ДОБРЕ ЛАВИРА В СИТУАЦИЯТА. ОТ ЕДНА СТРАНА КАЗВА: „Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива.“. А ОТ ДРУГА: „Гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление“. И ОТ ТРЕТА: „Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване.“. ИЗВОД: „БОРИСОВ, ЗА СЕГА НЯМА ДА ТЕ СВАЛЯМ ОТ ВЛАСТ, НО АКО НЕ ПРЕСТАНЕШ ДА КРАДЕШ….“. ПРЕЗИДЕНТЪТ Е КАЗАЛ НАЙ-ВАЖНОТО И ТО Е, ЧЕ НИТО ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В МОМЕНТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗВЕДЕ ДЪРЖАВАТА ОТ ТЕЖКОТО ПОЛОЖЕНИЕ, В КОЕТО СЕ НАМИРА. И ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ Е НЕОБХОДИМА ТОТАЛНА СМЯНА НА СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, ЗА КОЕТО НАРОДЪТ ИМА НАГЛАСА И ГОТОВНОСТ. НЕОБХОДИМИ СА НОВИ ХОРА, ЧИЕТО ПЪРВО ДЕЙСТВИЕ Е ДА НАКАЖАТ ВИНОВНИТЕ ЗА ТОЗИ МИЗЕРЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕХОД И ЗА ТОВА, ЧЕ ДОВЕДОХА НАРОДА ДО ПЪЛНО НЕЩАСТИЕ, А ДЪРЖАВАТА Я ПОСОЧВАТ САМО КАТО НЕГАТИВЕН ПРИМЕР ПРЕД СВЕТА. АКО ГО КАЖЕ ДИРЕКТНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ РОЛЯТА НА ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА, А НЕ БИВА. ОСВЕН ТОВА СЕ СЪОБРАЗЯВА, ЧЕ ПОНАСТОЯЩЕМ НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, КОЯТО ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ГЕРБЕРАСТКИТЕ ОБОРИ, А И НАСТОЯЩИТЕ ПРОКУРАТУРА И СЪД НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар