Румен Радев пристигна в азербайджанската столица Баку – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 Румен Радев пристигна в азербайджанската столица Баку

Президентство на Р България

Държавният глава Румен Радев пристигна в азербайджанската столица Баку, където е на официално посещение по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Българският държавен глава бе посрещнат официално на летището.

Във водената от българския президент делегация участват служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, председателят на Групата за приятелство България-Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид и представители на бизнеса.

На 8 май Румен Радев и Илхам Алиев ще проведат среща “на четири очи” и ще ръководят пленарните разговори между делегациите на двете държави, след което ще подпишат Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.

В Баку президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще разговаря с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан.

Укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, сред които енергетиката, икономиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма ще бъдат във фокуса на посещението на президента Румен Радев. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар