Румен Радев стана водолаз, гмурна се край остров

Румен Радев стана водолаз, гмурна се край остров “Св. Анастасия” (снимки/видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Румен Радев стана водолаз за кратко и се гмурна във водите на Черно море се край остров “Св. Анастасия”.

Поводът е официалното откриване за туристи на подводния параклис близо до острова край Бургас. Именно него разгледа и президентът под вода.

“Опазването на българската природа е наша обща отговорност. Заедно можем да изчистим дори морското дъно. За мен беше удоволствие заедно с водолазния екип от сдружение “Приятели на морето” да се гмурнем и да направим по-чист района на Черно море около остров Света Анастасия”, коментира президентът, който позира със и без водолазен костюм.

“Изключително съм благодарен на водолазите от сдружение “Приятели на морето”, които ме поканиха заедно да почистим морското дъно около остров Св. Анастасия. Мисля, че заедно можем да направим наистина много неща, включително да почистим боклуците на морското дъно”, добави държавният глава.

Попитан кога за първи път се е гмурнал, президентът каза, че е било много отдавна. Румен Радев отбеляза, че имаме прекрасно Черноморие.

“Много е красиво както отгоре, особено и под водата”, добави той, цитиран от БТА. По думите му имаме прекрасна условия за подводен туризъм, за подводна археология.

“Остров Св. Анастасия привлича все повече туристи, особено се радвам, че има и повече млади хора”, коментира държавният глава, който демонстрира завидна физическа форма, след като се гмурна с първата група водолази.


Снимки: Фейсбук, официален профил на президента


Снимка: БТА

Така бе поставено начало на водолазния сезон по Черноморието. След гмуркането доброволци почистиха морското дъно от отпадъци.


Снимки: Фейсбук, официален профил на президента

След като излезе от водата, президентът призова през медиите хората да гласуват в неделя, за да решат сами съдбата си.


Снимки: Фейсбук, официален профил на президента


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар