Румен Радев: Стефан беше и си остава наш учител по непресторено рицарство

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Стефан Данаилов бе нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, написа президентът. Имах привилегията именно той да застане начело на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата ми за държавен глава, в който той вложи целия си авторитет и енергия, пише още той
Разделихме се със Стефан Данаилов – един от най-обичаните актьори на нашето съвремие. Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние. Това заяви президентът Румен Радев за смъртта на легендата на българското кино Стефан Данаилов.
Беше изпълнен с усещане за дълг към околните и не остана безразличен към ежедневието на българите, добавя Радев и допълва: Имах привилегията именно той да застане начело на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата ми за държавен глава, в който той вложи целия си авторитет и енергия.
Ето го и целия текст на държавния глава:
“Разделихме се със Стефан Данаилов – един от най-обичаните актьори на нашето съвремие. Едва ли можем да си представим българското кино и театър без неговия талант и обаяние. Беше изпълнен с усещане за дълг към околните и не остана безразличен към ежедневието на българите.
 До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, за да бъдат по-добри дните на нашия народ. Имах привилегията именно той да застане начело на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата ми за държавен глава, в който той вложи целия си авторитет и енергия. Стефан беше и си остава наш учител по непресторено рицарство.
Нашата морална скала, която не отстъпи нито веднъж от достойнството, и на всеки успя да покаже колко силна е светлината на обичта.
 Дълбок поклон!”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Румен Радев: Стефан беше и си остава наш учител по непресторено рицарство

Вашият коментар