Румен Радев с мощен ответен удар срещу ПП и БСП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според Костадинов нови избори са единственият изход

Държавният глава Румен Радев сложи край на консултациите с политическите сили преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите му в края на срещата, която проведе с партия „Възраждане“.

Той обяви, че цикълът на консултации е приключил и предстои да бъде връчен мандат на първата политическа сила. Това означава, че Радев няма да проведе консултации с ПП и БСП.
Припомняме, че те не се явиха вчера на среща с него. Като мотив за неявяването им посочиха извънредното заседание на Бюджетната комисия за актуализирането на парите за настоящата година.

По-рано стана ясно, че на проведено в столицата заседание на Националния съвет на ПП, е решил и дал мандат за започването на преговори за ново правителство.

Партия „Възраждане“ бе представена от лидера Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Николай Дренков и Петър Петров.

Президентът Румен Радев подчерта, че най-важната криза, в резултат на която е политическата криза, е тази на доверието. От изключителна важност е управлението на съвременна държава да се основава на нови идеи и политически опит, категоричен е той.
Според него е от изключителна важност всяка политическа сила не само да може да изразява вижданията си, а и да е способна на компромиси.

Костадинов благодари на Радев за бързите му действия, съгласно Конституцията. Според него най-бързият начин са предсрочните избори и колкото по-рано бъдат проведени те, толкова по-добре, тъй като страната ни няма повече време за губене.
В заключение лидерът на „Възраждане“ посочи, че единственият начин политиците да си върнат поне част от доверието на българското общество, са нови избори.

blitz.bg

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар