Румен Радев: Тодор Живков беше истински патриот, който се грижеше за добруването на народа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Свалянето на Тодор Живков е най-голямата грешка в българската история.
Това заяви в изблик на покаяние президентът Румен Радев, по повод годишнината от рождението на големия български държавник, водил съдбините на страната ни в продължение на 35 години.
“Живков беше истински патриот, който не само развиваше страната, но и успяваше да убеди Русия да помага с пари, нефт и ресурси. Друг държавник това не го е постигал” – каза Радев.
“Около 1989 г. ДС се подготви да го свали, и всички вътре знаехме. Мисля, че и той го знаеше и не се е съпротивлявал. Но постъпихме глупаво. Това, което направихме, е сходно с убийството на Стефан Стамболов”…
“Ако Живков бе останал, сега щяхме да сме нещо като малък Китай. Вижте тази страна – тя има стотици корпорации, които и носят трилиони долари всяка година. А ние какво имаме? Нищо. Ако беше останал другарят Живков, сега спрямо населението, щяхме да имаме поне 3-4 такива гиганта. И народът ни е да е със световен стандарт.
Вижте Южна Корея как от 2 световни корпорации е богата. А ние можехме много повече” – почти изплака президентът.
При наближаването на 10 ноември има много дискусии, но и все повече хора преосмислят миналото и си дават сметка за огромната цена на “демокрацията”…
Източник: rbhts.com/
източник: http://www.faktualno.com/2018/11/blog-post_9.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар